מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

פסטל בצק פריך במילוי בשר טחון, חציל קלוי וצנוברים

חומרים:

לבצק:

3 כוסות  (420 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
200 גרם מחמאה רכה
1/2 כוס מים קרים

למלית:

1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
או 3 כפות
בצל מטוגן של ביכורי השדה
500 גרם בשר בקר טחון של טיבון ויל
1 חציל קלוי, קלוף וקצוץ דק
3 קוביות פטרוזיליה קצוצה, של ביכורי השדה
100 גרם צנוברים קלויים
מלח, פלפל שחור גרוס

להברשה וציפוי:

1 ביצה טרופה בכף שמן
3 כפות שומשום
תבנית עגולה
בקוטר 26 ס"מ, משומנת


אופן ההכנה:

1. שמים בקערה את כל החומרים לבצק ולשים לבצק אחיד. צרים כדור שטוח, עוטפים בניילון ניצמד ומקררים חצי שעה.
2. מחממים במחבת גדולה שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מפוררים את הבשר, מוסיפים למחבת ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את החציל הקלוי, הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים 5 דקות נוספות, מסירים מהלהבה ומצננים. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).
3. מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. מרדים את שני שליש הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 28 – 30 ס"מ.
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. שמים על הבצק את המלית ומשטחים לשכבה אחידה.
4. מרדדים את הבצק הנותר לעלה בקוטר 26 ס"מ ומכסים את המלית. מצמידים את שולי העלה התחתון והעליון ודוקרים את הבצק העליון במספר מקומות במזלג.
5. מורחים בביצה הטרופה, זורים מעל שומשום ואופים כ 40- דקות עד להזהבה. מצננים חצי שעה, פורסים ומגישים עם סלט ירוק.