מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

חבושים ממולאים

חומרים:

6 חבושים יפים,חצויים לאורכם
1/2 כוס קמח מצה
שמן זית לטיגון

למילוי:
700 ג’ בשר טחון מובחר טיבון ויל
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף,מנוקה מחרצנים ומגידים ירוקים,קצוץ דק
1 ביצה
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
4 כפות צנוברים
מלח,פלפל שחור טחון 

לרוטב:
2 כוסות מרק עוף צח 
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
2 שיני שום פרוסות
2 כפות חומץ בלסמי
מלח,פלפל שחור טחון טרי

להגשה:
2 בצלים ירוקים,קצוצים
גרגירים מרימון אחד 


אופן ההכנה:

  1. מרוקנים את ליבת החבושים באזור החרצנים. אפשר להיעזר בכפית פריזאית לצורך הענין.
  2. מערבבים בקערה את חומרי המילוי ומחלקים לשנים עשר קציצות שוות בגודלן. מהדקים כל קציצה אל הצד המרוקן של החבוש ופוחסים אותה מעט.
  3. טובלים כל חבוש ממולא,רק בצד הבשר במעט קמח מצה ומטגנים בשמן זית חם על צד הבשר עד שהוא שחום יפה.
  4. מכניסים את החבושים הממולאים לכלי חסין חום. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים אל התבנית.
  5. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.
  6. לפני ההגשה מפזרים מעל בצלים ירוקים קצוצים ואת גרגירי הרימון.