גולש על מצע אורז ופירות יבשים
חומרים ל-8 סועדים:
2 ק"ג גולש של טיבון ויל
1 בצל יבש פרוס
4 כפות שמן זית
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
1 צנצנת רוטב צימיצ’ורי
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח,פלפל לטעם
2 כוסות אורז פרסי
4 כוסות ציר עוף
1/2 כוס צנובר
2 כפות שמן זית כתית
1 כוס צימוקים
אופן הכנה:
- לחמם בסיר שמן זית ולהוסיף את קוביות הבשר.
- להשחים מס’ דקות, להוסיף את הבצל והשזיפים ולהמשיך לבשל מס’ דקות.
- להוסיף רוטב צימיצ’ורי, ציר ויין ולהביא לרתיחה. להפחית חום ולתת לו לבעבע קלות על אש.
- קטנה למשך שעה, תוך כדי בחישה מעת לעת. להוריד מהאש ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה.
לאורז:
- לחמם שמן זית בסיר, להוסיף אורז ולטגן קלות מס’ דקות. להוסיף ציר, צנובר, צימוקים ורוזמרין ולהביא לרתיחה.
- לכסות עם מכסה, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה כ-15 דקות.
הגשה: לשים אורז בצלחת ולצקת את התבשיל על גבי האורז.