מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

גולש על מצע אורז ופירות יבשים

חומרים ל-8 סועדים:

2 ק"ג גולש של טיבון ויל
1 בצל יבש פרוס
4 כפות שמן זית 
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
1 צנצנת רוטב צימיצ’ורי
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות ציר בקר
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח,פלפל לטעם
2 כוסות אורז פרסי
4 כוסות ציר עוף
1/2 כוס צנובר
2 כפות שמן זית כתית 
1 כוס צימוקים


אופן הכנה:

  1. לחמם בסיר שמן זית ולהוסיף את קוביות הבשר.
  2. להשחים מס’ דקות, להוסיף את הבצל והשזיפים ולהמשיך לבשל מס’ דקות.
  3. להוסיף רוטב צימיצ’ורי, ציר ויין ולהביא לרתיחה. להפחית חום ולתת לו לבעבע קלות על אש.
  4. קטנה למשך שעה, תוך כדי בחישה מעת לעת. להוריד מהאש ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה.

לאורז:

  1. לחמם שמן זית בסיר, להוסיף אורז ולטגן קלות מס’ דקות. להוסיף ציר, צנובר, צימוקים ורוזמרין ולהביא לרתיחה.
  2. לכסות עם מכסה, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה כ-15 דקות.


הגשה: לשים אורז בצלחת ולצקת את התבשיל על גבי האורז.