חבושים ממולאים
חומרים:
6 חבושים יפים,חצויים לאורכם
1/2 כוס קמח מצה
שמן זית לטיגון
למילוי:
700 ג’ בשר טחון מובחר טיבון ויל
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף,מנוקה מחרצנים ומגידים ירוקים,קצוץ דק
1 ביצה
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
4 כפות צנוברים
מלח,פלפל שחור טחון
לרוטב:
2 כוסות מרק עוף צח
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
2 שיני שום פרוסות
2 כפות חומץ בלסמי
מלח,פלפל שחור טחון טרי
להגשה:
2 בצלים ירוקים,קצוצים
גרגירים מרימון אחד
אופן ההכנה:
- מרוקנים את ליבת החבושים באזור החרצנים. אפשר להיעזר בכפית פריזאית לצורך הענין.
- מערבבים בקערה את חומרי המילוי ומחלקים לשנים עשר קציצות שוות בגודלן. מהדקים כל קציצה אל הצד המרוקן של החבוש ופוחסים אותה מעט.
- טובלים כל חבוש ממולא,רק בצד הבשר במעט קמח מצה ומטגנים בשמן זית חם על צד הבשר עד שהוא שחום יפה.
- מכניסים את החבושים הממולאים לכלי חסין חום. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים אל התבנית.
- מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.
- לפני ההגשה מפזרים מעל בצלים ירוקים קצוצים ואת גרגירי הרימון.