דגים מטוגנים בשמן עמוק
חומרים ל-2 דגים:
1/2 כוס קמח
1 כפית מלח שולחני
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית אבקת שום
אופן הכנה:
- מחממים בסיר שמן עמוק לחום של טיגון.
- מערבבים את הקמח עם כל התבלינים ומפזרים בצלחת שטוחה.
- שוטפים היטב את הדגים ומייבשים במגבת נייר.
- חורצים בכל דג חריצים אלכסוניים, 3 מכל צד.
- טובלים את הדגים בקמח ומנערים מקמח עודף.
- מטגנים את הדגים בשמן עמוק כ-5 דקות. אין להכניס למחבת יותר משני דגים בבת אחת, על מנת למנוע את התקררות השמן.
- מוציאים, מניחים על נייר סופג למשך כדקה וחצי ומגישים.
* ניתן לקלף בקלות את העור לפני ההגשה.