תבשיל טלה עם ארטישוק ואפונה
החומרים:
1 כתף טלה טיבון ויל חתוכה לקוביות
כוס שמן זית
6 שיני שום שלמות,מעוכות
1 כף עלי טימין טריים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
6 לבבות ארטישוק טריים או קפואים חתוכים לשניים
2 כוסות אפונה טרייה או קפואה
מלח,פלפל שחור טחון טרי
1 כוס מים רותחים
4 כפות כוסברה או פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן הכנה:
- שמים את השמן בסיר וכשהוא חם מכניסים פנימה את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה. מוציאים את הבשר מהסיר.
- מוסיפים לסיר את הטימין, שום, בצל, לבבות ארטישוק ומטגנים יחד שתי דקות.
- מחזירים לסיר את הבשר, מערבבים, מוסיפים כוס מים רותחים, מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
- מוסיפים את האפונה ומבשלים יחד עוד 15 דקות. מערבים פנימה את הפטרוזילה ומגישים.