מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

תבשיל טלה עם ארטישוק ואפונה

החומרים:

1 כתף טלה טיבון ויל חתוכה לקוביות
כוס שמן זית
6 שיני שום שלמות,מעוכות
1 כף עלי טימין טריים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
6 לבבות ארטישוק טריים או קפואים חתוכים לשניים
2 כוסות אפונה טרייה או קפואה
מלח,פלפל שחור טחון טרי
1 כוס מים רותחים
4 כפות כוסברה או פטרוזיליה טרייה קצוצה


אופן הכנה:

  1. שמים את השמן בסיר וכשהוא חם מכניסים פנימה את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה. מוציאים את הבשר מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר את הטימין, שום, בצל, לבבות ארטישוק ומטגנים יחד שתי דקות.
  3. מחזירים לסיר את הבשר, מערבבים, מוסיפים כוס מים רותחים, מלח ופלפל.
  4. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
  5. מוסיפים את האפונה ומבשלים יחד עוד 15 דקות. מערבים פנימה את הפטרוזילה ומגישים.