סלמון ברוטב פסטו
מתכון קליל וקל הכנה
החומרים:
2 קילו סלמון
חצי לימון סחוט
כוס רוטב פסטו טרי
4 שיני שום כתושות
50 גר' צנוברים
מלח גס
פלפל גס
שמן זית
אופן ההכנה:
- שוטפים את פילה הסלמון ומספיגים את הנוזלים. מטפטפים מעט מיץ לימון, מלח ופלפל וממתינים מעט.
- משמנים תבנית עם שמן זית, מניחים את הסלמון שלם בתוף התבנית
- מורחים את הדג בפסטו , שום, מפזרים מעל מלח ופלפל גס
- מפזרים צנוברים מעל הכל
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לחצי שעה
מומלץ להגיש עם ירקות חלוטים או גרטן תפוחי אדמה