מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

סלמון מטוגן ברוטב חריף

חומרים:


פילה סלמון של דלידג פרוס לשישה נתחים של כ-150 ג’ הפרוסה
מעט קמח מצה לקימוח

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כף עלי טימין טריים
3 שיני שום פרוסות
1 בצל אדום קצוץ גס
1 פלפל ירוק חריף,מנוקה מגרעינים,קצוץ 
2 כפות צלפים קצוצים גס
3 עגבניות קצוצות
1/2 כוס זיתים שחורים,מגולענים חצויים
מלח,פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
4 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את פילה הסלמון.
  2. טובלים את הצד עם העור בקמח מצה ומנערים מקמח עודף.
  3. מטגנים את הסלמון בשמן זית חם. קודם מצד העור עד שהוא מזהיב יפה ואח"כ מהצדהשני לעוד דקה או שתיים נוספות ולא יותר ומכסים.
  4. לרוטב: שמים במחבת את שמן הזית וכשהוא חם מכניסים פנימה טימין, שום, בצל, פלפל ירוק חריף ומטגנים כשתי דקות.
  5. מוסיפים את הצלפים, הזיתים והעגבניות, מלח ופלפל ומטגנים במשך דקה נוספת.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך דקה נוספת.
  7. מניחים את הדגים על צלחת הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, מפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים.

* הצעת הגשה: אפשר להגיש את נתחי הסלמון על מצע של שעועית ירוקה ומבושלת.