סלמון מטוגן ברוטב חריף
חומרים:
פילה סלמון של דלידג פרוס לשישה נתחים של כ-150 ג’ הפרוסה
מעט קמח מצה לקימוח
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כף עלי טימין טריים
3 שיני שום פרוסות
1 בצל אדום קצוץ גס
1 פלפל ירוק חריף,מנוקה מגרעינים,קצוץ
2 כפות צלפים קצוצים גס
3 עגבניות קצוצות
1/2 כוס זיתים שחורים,מגולענים חצויים
מלח,פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- ממליחים ומפלפלים את פילה הסלמון.
- טובלים את הצד עם העור בקמח מצה ומנערים מקמח עודף.
- מטגנים את הסלמון בשמן זית חם. קודם מצד העור עד שהוא מזהיב יפה ואח"כ מהצדהשני לעוד דקה או שתיים נוספות ולא יותר ומכסים.
- לרוטב: שמים במחבת את שמן הזית וכשהוא חם מכניסים פנימה טימין, שום, בצל, פלפל ירוק חריף ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את הצלפים, הזיתים והעגבניות, מלח ופלפל ומטגנים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך דקה נוספת.
- מניחים את הדגים על צלחת הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, מפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים.
* הצעת הגשה: אפשר להגיש את נתחי הסלמון על מצע של שעועית ירוקה ומבושלת.