סלמון ברוטב שמנת ותפוזים
חומרים לכ-5 מנות:
פילה סלמון נורווגי שלם
מיץ לימון ומיץ תפוזים
מלח ופלפל שחור גרוס גס
מיכל שמנת מתוקה
כף חרדל
פלחי תפוז
אופן הכנה:
- מפשירים את נתח הסלמון ומנגבים במגבת נייר.
- יוצקים על הפילה מעט מיץ לימון ומיץ תפוזים ומשהים כשעה במקרר.
- מוציאים את הדג, מנגבים במגבות נייר, מטגנים במחבת משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.
- מרתיחים את מיצי המשרה, מוסיפים שמנת מתוקה ומעט חרדל ומבשלים מעט.
- יוצקים את הרוטב על הפילה ומקשטים בפלחי הדרים.
* אפשר להגיש על מצע של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים ומטוגנים ורבעי בצל מטוגן או פסטה מוקפצת עם ירקות.